Waarom is FNV Horeca het experiment Foodsy gestart?

FNV Horeca wil grootschalig aandacht vragen voor de slechte positie van medewerkers in de horeca. Als er niet snel iets gebeurt blijven de omstandigheden voor horecapersoneel alleen maar verslechteren. Hiermee komt de toekomst van deze prachtige sector onder druk te staan!

Met het experiment Foodsy wilde FNV Horeca keihard aantonen dat horecapersoneel onmisbaar is. En dat is gelukt. Veelgehoorde reacties waren dat horecapersoneel het visitekaartje is van een restaurant en dat je zonder horecapersoneel als gast net zo goed thuis kunt blijven.

Meer informatie vind je op de website van FNV Horeca.

Persbericht

Wat is er aan de hand in de horeca?

  • De horeca is de slechts betaalde sector in Nederland.
  • Er is gebrek aan waardering voor werknemers.
  • Er is sprake van oneerlijke beloning en slechte arbeidsvoorwaarden.
  • Er is al bijna 2 jaar geen cao in de horeca (dus geen loonsverhoging!)

Vakmensen verdienen waardering en een eerlijk loon! FNV Horeca roept iedereen op de petitie te ondertekenen die aandacht vraagt voor een eerlijke beloning en goede arbeidsvoorwaarden voor horecapersoneel. Tijdens de Horecava 2016 wil FNV Horeca deze petitie aanbieden aan werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland.

Terug